Pyrénées Etoilées ?


Eco en gezellig

Pyrénées Étoilées is een klein vakantielandgoedje in de centrale Pyreneeën. Nog net in Frankrijk, dus net niet in Spanje. Nog net in het departement Hautes-Pyrénées, en dus niet in het welvarende Haute-Garonne. Gelegen in het piepkleine dorpje Sainte Marie, maar officieel deel uitmakend van de gemeente Siradan. Vrij grenzenloos uiteindelijk.

Wat doe je als je op zo'n geweldige plek terechtkomt? Dan probeer je niet om 'er iets van te maken' - het is immers al iets! Je gaat gewoon verder met wat er al was. 'Mooi' of 'niet mooi' zijn sowieso begrippen die al snel hun betekenis verliezen hier. De bergen, die zijn pas mooi... en dan die sterrennachten!

En dus is Pyrénées Étoilées een plek waar (bijna) alles mag en waar iedereen welkom is. De bedden zijn goed, en het eten ook. Verder is het leven er simpel, héél simpel. De geiten Vanille en Cannelle maaien het gras (maar niet altijd de brandnetels) - en soms nemen ze even een momentje voor zichzelf :-).

Pyrénées Étoilées wordt sinds 2008 gerund door Leuntje Aarnoutse, samen met haar dochtertje Rosa, hond Mimosa, de twee geiten en de kippen. Leuntje is gastvrouw als er gasten zijn, en daarnaast ambachtelijk bierbrouwster, cartonniste (meubels van karton, jawel), schrijfster en kokkin.


A bientôt dan maar?