Camping

Onze piepkleine eco-camping is een echte 'camping rural' (natuurcamping), op 500 meter hoogte, met prachtig uitzicht (dat trouwens elke dag anders is). We hebben plaats voor maximaal vijf tenten.

Het campingveld wordt 'gemaaid' door de geiten, behalve de tentplekken - die houden we kort met de benzinemaaier.

Ook hebben we de gewoonte om inkopen te doen bij de kringloopwinkel (sterker nog: Leuntje is met een stel vriendinnen bezig om er hier één op te zetten). Verder gebruiken we spullen zolang ze het nog doen, en proberen we zoveel mogelijk te repareren. Onze buren doen het ook zo, want dit is één van de armste streken van Frankrijk. Arm en duurzaam gaan eigenlijk heel goed samen!


Het is hier dus best een beetje afzien als je houdt van netjes, van 'alles af', van luxe en van net-nieuw-van-Ikea... maar als je op zoek bent naar dingen als mooie energie, fijne ontmoetingen bij het kampvuur, op je rug in het gras naar de wolken kijken, pure lucht, jezelf mogen zijn... dan zit je hier precies goed.

Klik voor meer foto's!

Voor de eco-wc (met zaagsel) en de warme douche loop je even naar het toiletgebouw (we overwegen trouwens om vanaf 2019 een 'eigen' zaagsel-wc te plaatsen bij elke tentplek) . Er is een wasbak met warm en koud water, een afwasaanrechtje en midden op het veld een extra kraan met koud water. Ook staat er een grote koelkast voor algemeen gebruik.

Op de camping is verder een rond zwembad (5 meter)* voor de kinderen, plus een vuurplaats voor kampvuren - wel zelf hout sprokkelen in het bos. Daarnaast is er een peuterspeeltuin. In de grote achtertuin hangen hangmatten en zijn er verschillende terrassen. Aan de wifi-stamtafel onder het afdak zit je overdag lekker beschut, met stroom en internet.

Ons terrein beslaat in totaal ongeveer 1 hectare grond, net buiten het dorpje Sainte Marie de Barousse. De weg houdt op in onze achtertuin, dus het is hier heerlijk rustig. Met een uitzicht op de bergen... dat gewoonweg onbeschrijflijk is.

Let op!
Bij de ingang van het campingveld is een helling die glad kan zijn - vandaar dat onze camping niet geschikt is voor caravans en campers. De auto kun je ook beter 'boven' laten - tegen vergoeding op ons eigen terrein, of gratis verderop in het dorp.

* in de maanden juli en augustus