Eten en drinken

Eenvoudig comfort in een geweldig decor – dat is zo’n beetje de slogan geworden van Les Nuits Étoilées. Bij dat eenvoudige comfort horen niet alleen goede bedden, maar vooral: goed eten!
Zelf maken, uit eten gaan of laten brengen, de keuze is aan jou.
Welkomstpakket

Je kunt om te beginnen een welkomstpakket bestellen voor de eerste dagen. Dat bestaat uit thee, koffie, suiker, melk, sap, brood, boter, eieren, kaas, pâté, jam, muesli en twee biertjes – zoveel mogelijk lokaal en/of bio.


Table d’hôtes

Bij Les Nuits Étoilées koken we graag du terroir, met producten uit de streek. Onze tables d’hôtes (om de andere dag zo'n beetje – graag even reserveren) zijn altijd biologisch, meestal vegetarisch, soms macrobiotisch en op verzoek veganistisch of glutenvrij. Maar voor een gebraden kip, een simpele gebakken forel uit de Garonne of het streekgerecht confit de canard zijn we ook niet bang. Het menu bepalen we gewoon zoveel mogelijk in overleg.
Hartige taart zó uit de oven

En dan is er ook nog onze biologische hartige-taartenservice: ’s morgens besteld, en op het afgesproken tijdstip warm en vers afgeleverd bij tent of huisje! Zie hier het keuzemenu voor de quiches.


Winkeltje en bakkerskar

Voor wie gewoon lekker zelf wil kokkerellen, hebben we op het terrein een winkeltje met voornamelijk biologische supermarktartikelen (inclusief essentiële zaken als wijn, ambachtelijk bier en chocolade ;-)), en soms ook wat groente en kruiden uit onze moestuin. In de koelkast van het winkeltje kun je altijd terecht voor koude dranken, rosé en witte wijn.
Verder komt om de andere dag bakker Thierry langs met heerlijk versgebakken brood, kaas, vleeswaren en groente.


Sushi-workshop

Ja, het ís een beetje gek, sushi in de Pyreneeën, maar Leuntje had ooit een sushi-cateringservice en ze geeft nog altijd workshops. Dus wilde je het altijd al eens proberen zelf te maken? Dit is je kans! De resulaten krijg je mee naar huis (of tent) in een mooie bio-verpakking. Een workshop kost 35 euro p.p. en gaat door bij minimaal vier personen.


Boodschappen

Natuurlijk kun je in de Barousse-vallei kaas, honing, vlees, appels, jam en appelsap gaan kopen bij de producenten zelf - wel zo leuk! Maar hou je het liever simpel, dan is hieronder een overzicht van de supermarkten en bakkers in de omgeving. Maar eerst de weekmarkten in de buurt (meestal alleen ’s ochtends):Markten
  • maandag: Montréjeau, Luchon (zomer), Salies du Salat, Les (Spanje)
  • dinsdag: Cierp-Gaud, Luchon (zomer), Benasque (Spanje)
  • woensdag: Luchon, Lannemezan, Aspet, Bossost (Spanje)
  • donderdag: St-Gaudens, Luchon (zomer), Arreau, Vielha (Spanje) 
  • vrijdag: Loures-Barousse, St-Béat, Saint-Bertrand-de-Comminges, Luchon (zomer), St-Martory, Pont de Suert (Spanje)
  • zaterdag: Luchon, Aspet, Saint-Lary-Soulan, Bagnères-de-Bigorre
  • zondag: Luchon (zomer)


Supermarkten & bakkers

Voor de eerste levensbehoeften hebben we een klein winkeltje op het terrein. Verder komt bakker Thierry van La Belinoise* om de andere dag bij ons langs met brood, gebak, kaas, groente enz.

5 km, Mauléon-Barousse / route de Sost* : La Belinoise, Vival met bakkerij*

8 km, Loures-Barousse: Carrefour Contact met bakkerij, bakker

9 km, Cierp-Gaud: Intermarché, Petit Casino, bakker

10 km, Marignac: Épicerie générale, bakker

11 km, Gourdan-Polignan: SuperU met bakkerij, Biocoop, Aldi, bakker

14 km, Montréjeau: Carrefour Market met bakkerij, Lidl met bakkerij, BioBoutique, diverse bakkers

23 km, Saint Gaudens / Landorthe: Leclerc, Carrefour, SuperU, Simply, LeaderPrice, BioCoop, diverse bakkers

23 km, Luchon: Intermarché, Lidl met bakkerij, BioBoutique, diverse bakkers


Vide-greniers/rommelmarkten (overzicht) 

http://vide-greniers.org/65-Hautes-Pyrenees